Cel puţin 18 morţi într-un atac sinucigaş comis în capitala Somaliei

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis duminică într-o piaţă din Mogadishu, capitala Somaliei, anunţă surse oficiale, atacul intervenind la doar câteva zile după alegerile prezidenţiale, relatează CNBC News.

350 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi într-un atac sinucigaş comis în capitala Somaliei

Cel puţin 18 morţi într-un atac sinucigaş comis în capitala Somaliei (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Atacul a avut loc într-o piaţă aglomerată din Wadajir, un district al capitalei Somaliei.

Primarul districtual, Ahmed Abdulle Afrax, a confirmat moartea a cel puţin 18 persoane şi rănirea altor 25.

Autorităţile atribuie atentatul grupului terorist Al-Shabaab, afiliat organizaţiei Al-Qaida în Magrebul Islamic.

În urmă cu câteva zile, în Somalia au avut loc alegeri prezidenţiale, câştigate de Mohamed Abdullahi Mohamed, un politician care are şi cetăţenie americană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici