Cel puţin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol. Au fost descoperite 25 de gropi comune

Oficialii ucrainenii estimează că cel puţin 22.000 de persoane au fost ucise în oraşul Mariupol din sudul ţării de la începutul invaziei ruseşti, anunţă Sky News.

1419 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22.000 de persoane au fost ucise în Mariupol. Au fost descoperite 25 de gropi comune

Sursa foto: Profimedia

Potrivit reprezentanţilor Consiliului municipal din Mariupol, 25 de noi gropi comune au fost localizate într-un vechi cimitir din Crimeea.

În total, de la jumătatea lunii aprilie, cel puţin 16.000 de persoane din Mariupol au fost îngropate în gropi comune din apropierea satelor Stary Krym, Mangush şi Vynohradne, susţin ucrainenii.

Alte 5.000 de cadavre au fost îngropate în prima parte a războiului.

Autorităţile mai spun că „mii de cadavre rămân încă sub dărâmături, în cimitire şi în morgi temporare".

„Am estimat că numărul morţilor din Mariupol este de 22.000 de persoane. Dar din ce în ce mai multe fapte arată că rezultatele crimei sunt mult mai grave. Acest lucru necesită o atenţie specială din partea comunităţii mondiale, precum şi situaţia teribilă a populaţiei locale în timpul ocupaţiei", a declarat primarul din Mariupol, Vadym Boychenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici