Cel puţin 25 de morţi, în urma accidentelor de mină de vineri din Ucraina

Cel puţin 25 de mineri au murit şi alţi 12 sunt încă daţi dispăruţi după cele două accidente miniere produse vineri în estul Ucrainei.

120 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 25 de morţi, în urma accidentelor de mină de vineri din Ucraina

Cel puţin 25 de morţi, în urma accidentelor de mină de vineri din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că 18 mineri au murit în explozia de vineri dimineaţă de la mina Suhodolskaia-Vostoşnaia, situată în regiunea Lugansk, alţi opt sunt încă daţi dispăruţi, iar doi au suferit arsuri grave şi se află în spital.

Alţi şapte mineri au murit într-un accident produs la mina Bajanova din oraşul Makiivka din regiunea Doneţk, unde echipele de salvare caută în continuare alţi cinci mineri daţi dispăruţi.

Accidentele de vineri sunt cele mai grave înregistrate după cel din noiembrie 2007, soldat cu moartea a peste 100 de persoane.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, şi-a întrerupt vacanţa în Crimeea, pentru a-i vizita vineri seară pe supravieţuitori şi pe părinţii victimelor de la Suhodolskaia-Vostoşnaia, proprietatea holdingului lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean, care i-a şi finanţat campania electorală.

Ianukovici a cerut înfiinţarea unei comisii guvernamentale de anchetă, care să identifice cauzele producerii celor două catastrofe, şi a cerut îmbunătăţirea normelor de securitate şi a protecţiei pentru mineri.

Minele ucrainene, concentrate în principal în estul ţării, înregistrează numeroase accidente mortale, din cauza echipamentelor deseori învechite şi a nerespectării normelor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici