Cel puţin 35 de membri ai unei grupări de criminalitate organizată, ucişi în estul Mexicului

Cadavrele a cel puţin 35 de membri ai unei grupări de criminalitate organizată au fost descoperite, marţi, în două camionete staţionate sub un pod din portul Veracruz, a anunţat procuratura din statul Xalapa, situat în estul Mexicului.

343 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 de membri ai unei grupări de criminalitate organizată, ucişi în estul Mexicului

Cel puţin 35 de membri ai unei grupări de criminalitate organizată, ucişi în estul Mexicului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem 35 de morţi în acest moment", a declarat un reprezentant al procuraturii, precizând că victimele sunt 23 de bărbaţi şi 12 femei.

"A fost confirmat, cu ajutorul bazei de date a poliţiei, că toţi aveau antecedente penale şi erau implicaţi în activităţi de criminalitate organizată, răpiri, extorcări, crime şi trafic de droguri", a afirmat procurorul din Veracruz, Reynaldo Escobar.

"Toţi aparţineau probabil aceleiaşi organizaţii", a adăugat el.

Statul Veracruz, situat în Golful Mexic, a devenit în ultimul an baza cartelului Zetas, grupare de criminalitate organizată considerată drept cea mai violentă din Mexic.

Conduşi de foşti militari de elită din armata mexicană, membrii grupului şi-au stabilit baza în Veracruz ca urmare a ofensivei lansate de armată în statul Tamaulipas, aflat la graniţa cu Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici