Cel puţin 46 de membri ai misiunii ONU şi-au pierdut viaţa în Haiti - VIDEO

Mai mult de 500 de angajaţi ai Naţiunilor Unite sunt încă daţi dispăruţi în Haiti, la aproape şase zile de la cutremurul care a devastat ţara şi a provocat moartea a 46 de membri ai echipei locale a ONU, a anunţat, luni, un purtător de cuvânt al Organizaţiei, citat de AFP.

30 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 46 de membri ai misiunii ONU şi-au pierdut viaţa în Haiti - VIDEO

Cel puţin 46 de membri ai misiunii ONU şi-au pierdut viaţa în Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul anterior, anunţat vineri, indica moartea a 40 de membri ai personalului ONU din Haiti, printre care se numără şeful misiunii, tunisianul Hedi Annabi, şi adjunctul acestuia, brazilianul Luiz Carlos da Costa.

Printre persoanele declarate dispărute se numără atât cele prinse sub dărâmături, cât şi cele care au reuşit să supravieţuiască, dar nu au la dispoziţie mijloace de comunicare, a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU.

Aproximativ 70.000 de cadavre au fost înhumate în gropi comune în Haiti a anunţat duminică secretarul de stat pentru Alfabetizare, Carol Joseph, în condiţiile în care Guvernul a decretat starea de urgenţă.

Guvernul haitian a decretat starea de urgenţă în ţară până la sfârşitul lui ianuarie, precum şi o perioadă de doliu naţional de 30 de zile, până la 17 februarie, în timpul căreia drapelele clădirilor oficiale vor fi coborâte în bernă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici