Cel puţin 58 de morţi după o serie de atentate comise la Bagdad - GALERIE FOTO

Cel puţin 58 de persoane au murit şi alte 118 au fost rănite vineri după mai multe atentate comise la Bagdad, la câteva zile după uciderea a doi lideri al-Qaida.

22 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 58 de morţi după o serie de atentate comise la Bagdad - GALERIE FOTO

Cel puţin 58 de morţi după o serie de atentate comise la Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele şase atentate produse la Bagdad au vizat comunitatea şiită care conduce ţara după intervenţia militară americană din 2003.

Două atentate cu maşină-capcană împotriva unui sediu al mişcării conduse de Moqtada Sadr şi unei pieţe din cartierul Sadr City s-au soldat cu moartea a 39 de persoane şi rănirea altor 56.

Alte trei atentate au vizat moschei şiite. La începutul rugăciunii de vineri, cinci persoane au murit şi alte 14 au fost rănite într-un atac cu maşină-capcană comis în faţa moscheii şiite Abdel Hadi Chalabi, în cartierul Hourriya.

Un alt vehicul a explodat în apropierea moscheii şiite Mohsen al-Hakim, în estul Bagdadului, provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 23. Un alt dispozitiv exploziv plasat în moscheea şiită al-Sadrein a provocat rănirea altor şase persoane.

De altfel, o maşină-capcană a explodat într-o piaţă de pe strada Haifa, provocând rănirea a şapte persoane.

Şase persoane, între care o femeie, un copil şi un militar au fost ucise în patru explozii care au vizat clădiri din oraşul Khaldiya, la 75 de kilometri vest de Bagdad. Exploziile au vizat patru locuinţe, între care cea a unui magistrat şi unui agent de poliţie.

Poliţia a mai descoperit alte şapte bombe care însă au fost dezamorsate.

Iniţial, generalul Baha al-Qaissi, şeful poliţiei din provincia sunnită Al-Anbar, anunţase producerea unei explozii într-o clădire aparţinând teroriştilor, precizând că un militar care venise la faţa locului a murit în a doua explozie. Se pare însă că militarul a murit în timp ce încerca să dezamorseze un dispozitiv exploziv.

"Este a doua oară când se încearcă asasinarea mea. Prima dată a fost montată o bombă în maşina mea, dar a putut fi dezamorsată", a declarat judecătorul Fadel Mahmoud Saleh. Două dintre fiicele magistratului au fost rănite în explozie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici