Cel puţin 7 morţi şi 18 răniţi în două atentate sinucigaşe comise în Cecenia

Cel puţin şapte persoane, dintre care mai mulţi poliţişti, au fost ucise şi alte 18 au fost rănite marţi seara, în două atentate sinucigaşe la Gronzîi, capitala Ceceniei, au anunţat agenţiile ruseşti, citând autorităţile cecene.

259 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 7 morţi şi 18 răniţi în două atentate sinucigaşe comise în Cecenia

Cel puţin 7 morţi şi 18 răniţi în două atentate sinucigaşe comise în Cecenia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a anunţat în cursul unei reuniuni de urgenţă că "cinci poliţişti, un oficial din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă şi un civil" au fost ucişi în două explozii separate, în timp ce 18 persoane au fost spitalizate, potrivit agenţiei Interfax.

Potrivit unui oficial din cadrul poliţiei locale, citat de agenţia RIA Novosti, atentatele au fost comise de doi kamikaze.

Prima explozie s-a auzit când poliţiştii au încercat să aresteze un bărbat suspect pe o stradă din Groznîi pentru a-i verifica actele de identitate.

A doua explozie a avut loc mai târziu, potrivit acestui oficial citat de agenţia RIA Novosti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici