Cel puţin 97 de morţi într-un accident aviatic în insula Java - VIDEO

Cel puţin 97 de persoane au murit miercuri dimineaţă după prăbuşirea unui avion pentru transportul trupelor, pe insula indoneziană Java, potrivit unui comunicat al forţelor aeriene.

72 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 97 de morţi într-un accident aviatic în insula Java - VIDEO

Cel puţin 97 de morţi într-un accident aviatic în insula Java (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul avea la bord peste 100 de pasageri.

"Ultimul bilanţ al accidentului s-a stabilizat la 97 de morţi şi 15 răniţi", a declarat Bambang Sulistio.

Un bilanţ anterior menţiona 78 de morţi.

Avionul, un Hercules al forţelor aeriene, având la bord 112 persoane, s-a prăbuşit într-o orezărie, apoi a luat foc, în jurul orei locale 06.30 (02.30 ora României), în apropiere de oraşul Magetan, la circa 160 de kilometri est de Yogyakarta, potrivit forţelor aeriene.

Acesta "a lovit mai multe case" înainte de a se prăbuşi, a declarat un şef administrativ local. Imaginile televizate înfăţişează rămăşiţele avionului, împrăştiate pe câteva zeci de metri în mijlocul orezăriei şi al câmpului.

Construit de grupul american Lockheed, Hercules C-130 este un tip de avion foarte utilizat în lume pentru transportul trupelor şi al materialelor pe distanţe scurte.

Acest accident nu este primul care afectează armata indoneziană în ultimele luni. La 6 aprilie, 24 de militari au fost ucişi în timp ce un avion de antrenament s-a prăbuşit la o bază aeriană din insula Java.

Indonezia este foarte dependentă de transportul aerian pentru deplasarea între cele 6.000 de insule locuite, dintre care unele sunt acoperite de munţi şi păduri.

Din cauza numărului mare de accidente, Uniunea Europeană a introdus în iulie 2007 pe "lista neagră" toate cele 51 de companii aeriene indoneziene, interzicându-le să aterizeze în cele 27 de ţări membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici