Cel puţin nouă morţi şi zeci de răniţi într-un atentat comis în Iran

Nouă persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, miercuri, într-un atentat comis în timpul unei defilări militare desfăşurate în oraşul Mahabad, situat în nord-vestul Iranului, a anunţat postul de televiziune Al-Alam.

14 afișări

Majoritatea victimelor sunt "femei şi copii", a precizat Al-Alam.

Explozia a avut loc în cursul dimineţii, când o bombă ascunsă într-o geantă a fost detonată în mijlocul spectatorilor care asistau la o defilare militară, organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la declanşarea războiului dintre Iran şi Irak (1980-1988).

"Nouă persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite, în majoritate femei şi copii", a afirmat postul de televiziune citat.

Comandantul poliţiei din provincia Azerbaidjanul de Vest a declarat că deflagraţia a avut loc "în mijlocul unui grup de femei venite să urmărească defilarea", a precizat agenţia de presă Mehr.

Mahabad este un oraş cu populaţie majoritar kurdă, situat într-o regiune unde au avut loc, în ultimii ani, mai multe confruntări armate şi atentate, despre care autorităţile iraniene afirmă că ar fi fost comise de grupuri ale rebelilor kurzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici