Cel puţin şase angajaţi ai Crucii Roşii, ucişi de militanţi Stat Islamic în Afganistan

Cel puţin şase angajaţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au fost ucişi de presupuşi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, într-un atac produs miercuri în nordul Afganistanului, afirmă oficiali din cadrul serviciilor de securitate afgane citaţi de BBC News online.

652 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase angajaţi ai Crucii Roşii, ucişi de militanţi Stat Islamic în Afganistan

Cel puţin şase angajaţi ai Crucii Roşii, ucişi de militanţi Stat Islamic în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Atacul armat a avut loc miercuri la prânz în provincia Jowzjan, situată în nordul Afganistanului, a declarat Thomas Glass, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Şase angajaţi afgani ai organizaţiei umanitare au fost ucişi, iar alţi doi sunt dispăruţi.

"Este un act odios. Nimic nu poate justifica uciderea colegilor şi prietenilor noştri", a declarat şeful Misiunii Crucii Roşii în Afganistan, Monica Zanarelli.

Atacul a vizat un convoi care transporta alimente în zone rămase izolate din cauza viscolului.

"Organizaţia teroristă Daesh (Stat Islamic -n.red.) este foarte activă în această zonă", a declarat Lotfullah Azizi, guvernatorul provinciei Jowzjan.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici