Doi tineri căsătoriţi sunt inculpaţi pentru că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney

Autorităţile australiene au inculpat doi tineri căsătoriţi despre care se suspectează că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney, aceştia fiind acuzaţi de "conspiraţie pentru comiterea unui act, sau acţiuni de pregătire a unui atac terorist", relatează BBC News online.

394 afișări
Imaginea articolului Doi tineri căsătoriţi sunt inculpaţi pentru că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney

Doi tineri căsătoriţi sunt inculpaţi pentru că ar fi plănuit să comită un atac terorist la Sydney

Sameh Bayda şi Alo-Bridget Namoa, ambii în vârstă de 19 ani, au fost arestaţi la începutul anului 2016 pentru alte infracţiuni, de o gravitate mai mică, însă, în urma unei anchete a Poliţiei antiteroriste din New South Wales, s-a descoperit că aceştia ar fi plănuit să comită un atac terorist.

Cei doi riscă închisoarea pe viaţă în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi.

Documente anterioare prezentate la tribunal indicau că Sameh Bayda ar fi căutat informaţii despre realizarea de dispozitive explozive improvizate şi instrucţiuni privind efectuarea unui atac cu cuţitul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici