Alţi 4.500 de funcţionari publici din Turcia au fost destituiţi în urma loviturii de stat eşuate

Autorităţile turce au ordonat destituirea a aproape 4.500 de funcţionari publici, în cadrul unui nou val de epurări după lovitura de stat eşuată din luna iulie, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial al Turciei, informează site-ul postului de televiziune France 24.

1798 afișări
Imaginea articolului Alţi 4.500 de funcţionari publici din Turcia au fost destituiţi în urma loviturii de stat eşuate

Printre cei destituiţi se numără aproape 2.600 de funcţionari din cadrul Ministerului Educaţiei, 893 de membrii ai Jandarmeriei şi 88 de angajaţi ai postului public de televiziune TRT.

Pe listă se mai află şi 330 de membri ai Consiliului Superior pentru Învăţământ, inclusiv un reputat specialist în drept constituţional, Ibrahim Kaboglu.

Autorităţile au arestat deja peste 41.000 de persoane, iar 100.000 de funcţionari au fost destituiţi ori suspendaţi din funcţii, în urma loviturii de stat eşuate din luna iulie.

Acţiunile de destituire necesită doar să fie autorizate de Guvernul turc, aprobarea parlamentară nefiind necesară ca urmare a instituirii stării de urgenţă care a fost de două ori prelungită, până la data de 19 aprilie.

Epurările efectuate de autorităţile turce au fost aspru criticate de Uniunea Europeană şi activiştii pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici