Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei. Primarul capitalei, grav rănit

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte şase, printre care şi primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

363 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei. Primarul capitalei, grav rănit

Cel puţin şase persoane au murit în urma unui atentat în capitala Somaliei. Primarul capitalei, grav rănit

Atacul a vizat o clădire guvernamentală din Mogadishu.

Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a informat ministrul somalez al Informaţiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei ucişi se numără cinci oficiali locali.

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susţine că atentatul a vizat mai mulţi oficiali ai Naţiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informaţie nu a fost confirmată în mod oficial.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul şi consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagraţiei, au anunţat surse oficiale.

„Naţiunile Unite sunt alături de poporul şi Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.

Taguri:
somalia,
atentat,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici