Cel puţin un mort în urma noilor atacuri ruse din estul Ucrainei

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite, joi, în bombardamente efectuate de armata rusă în trei localităţi din regiunea Doneţk, situată în estul Ucrainei şi aflată parţial sub ocupaţie rusă, anunţă autorităţile ucrainene.

510 afișări
Imaginea articolului Cel puţin un mort în urma noilor atacuri ruse din estul Ucrainei

Sursa foto: MediafaxFoto

Atacurile ruse au vizat localităţile Kurahove, Kramatorsk şi Ceasov Iar, conform agenţiei de presă Ukrinform. Printre obiectivele vizate de atacuri se numără şi o şcoală.

"Au fost atacuri deliberate asupra civililor din regiunea Doneţk. Inamicul a atacat localităţile Ceasov Iar, Kramatorsk şi Kurahove. (...) În Ceasov Iar, o persoană a fost ucisă, iar două au fost rănite; în total au fost 15 atacuri cu obuze", a declarat Pavlo Kirilenko, comandantul administraţiei militare ucrainene din Doneţk.

În Kramatorsk, atacurile au vizat o şcoală şi o întreprindere, dar nu au fost raportate victime.

Luptele între armata ucraineană şi trupele ruse s-au intensificat în ultimele luni pe linia frontului din Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, în contextul anunţului Moscovei privind anexarea acestor regiuni.

Rusia a raportat joi atacuri ale armatei ucrainene la periferia oraşului Doneţk. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite. Printre persoanele rănite se numără fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin şi Vitali Hoţenko, liderul autoproclamatei republici proruse Doneţk.

Statul Major al armatei ruse a anunţat, conform cotidianului Le Monde, că eforturile militare se concentrează acum pe ocuparea în totalitate a regiunii Doneţk. Generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major rus, a declarat că linia frontului din sud-estul Ucrainei are în prezent lungimea de aproximativ 815 kilometri.

Marţi, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că situaţia este "extrem de dificilă" în regiunile Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Autorităţile militare ruse au anunţat că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat joi linia frontului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici