Grupul G7 condamnă "atrocităţile" comise de Rusia şi reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Miniştrii de Externe din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) au condamnat, joi, "atrocităţile" comise de armata rusă în Ucraina şi au reafirmat sprijinul militar, financiar şi umanitar pentru poporul ucrainean, anunţă Preşedinţia germană a organizaţiei.

243 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 condamnă "atrocităţile" comise de Rusia şi reafirmă sprijinul pentru Ucraina

Grupul G7 condamnă "atrocităţile" comise de Rusia şi reafirmă sprijinul pentru Ucraina

"În cursul celei de-a 12-a reuniuni de anul acesta, miniştrii de Externe din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, împreună cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene au condamnat din nou în cei mai puternici termeni posibili războiul de agresiune ilegal, nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei şi au exprimat solidaritatea totală şi sprijinul neclintit pentru Ucraina şi pentru poporul ucrainean cât va fi necesar. Au evidenţiat angajamentul constant pentru independenţa Ucrainei, pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării, în cadrul frontierelor recunoscute internaţional. (...) Au reiterat condamnarea vehementă a tentativelor de anexare a teritoriului suveran ucrainean, care nu vor fi recunoscute niciodată; au condamnat atrocităţile comise de forţele armate ruse (...)", anunţă Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia Grupului G7.

Miniştrii de Externe din Grupul G7 îndeamnă Belarusul să nu mai permită lansarea de atacuri de către armata rusă de pe teritoriul său şi condamnă bombardamentele ruse asupra infrastructurii civile din Ucraina.

"Grupul G7 aminteşte că atacurile generalizate, precum şi cele asupra populaţiei civile şi a obiectivelor civile constituie crime de război. Miniştrii de Externe au notat intensificarea eforturilor pentru a oferi asistenţă poporului ucrainean pe durata iernii (...). Grupul G7 reiterează determinarea totală de a continua să coordoneze asistenţa financiară, materială, umanitară, în materie de apărare, politică, tehnică şi juridică pentru a susţine apărarea suveranităţii Ucrainei şi a integrităţii teritoriale a ţării", precizează Preşedinţia germană a Grupului G7, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ministerului de Externe de la Berlin şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Grupul G7 salută şi susţine eforturile preşedintelui Volodimir Zelenski de a promova o pace justă şi durabilă. Rusia poate opri acest război imediat prin încetarea atacurilor asupra Ucrainei şi prin retragerea completă şi necondiţionată a forţelor şi echipamentelor de pe întregul teritoriu al Ucrainei recunoscut la nivel internaţional. Grupul G7 îndeamnă din nou Rusia să facă acest lucru imediat", subliniază Preşedinţia germană a Grupului G7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici