Cernobîl. 35 de ani de la catastrofă nucleară. Planul reprezentanţilor rezervaţiei

  • 26 aprilie, Ziua Internaţională de Comemorare a Dezastrului de la Cernobîl.
  • Acum 35 de ani, pe 26 aprilie 1986, se petrecea cea mai mare catastrofă nucleară civilă.
  • Un studiu recent arată că urmaşii celor implicaţi în curăţarea zonei nu prezintă modificări ale ADN-ului.
722 afișări
Imaginea articolului Cernobîl. 35 de ani de la catastrofă nucleară. Planul reprezentanţilor rezervaţiei

Cernobîl

Luni este Ziua Internaţională de Comemorare a Dezastrului de la Cernobîl. Pe 26 aprilie 1986, în urmă cu 35 de ani, se petrecea cea mai mare catastrofă nucleară civilă: exploda reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl, conform Aleph News. Din fericire, după atâţia ani de la explozie încep să apară şi veştile bune.
 
Un studiu recent arată că urmaşii celor implicaţi în curăţarea zonei, nu prezintă modificări ale ADN-ului. Copii născuţi între 1987 şi 2002 nu au fost afectaţi, chiar dacă părinţii au fost supuşi unui grad mare de expunere. Între timp, reprezentanţii rezervaţiei Cernobîl încearcă să readucă viaţă în locul dezastrului.
 
Acesta este un nou echilibru – pe de o parte, contaminarea şi pe cealaltă parte, nu există activitate economică umană. Câmpurile nu sunt arate, nu se desfăşoară activitate agricolă. Oamenii nu locuiesc aici permanent pentru a avea un trafic constant. Şi acest lucru a ajutat echilibrul”, a spus Denys Vishnevsky, şeful departamentului ştiinţific al rezervaţiei Cernobîl. 
 
 
Chiar dacă oamenii încă se tem de efectele radiaţiilor de acum 35 de ani, cei care lucrează la rezervaţie vor să ajute fauna sălbatică să revină. Porcii mistreţi, lupii, căprioarele şi caii sălbatici au profitat de absenţa omului şi s-au înmulţit.
 
Acest teritoriu a fost transformat artificial înainte de explozie. Şi acum vă uitaţi la modul în care aceste elemente artificiale create de oameni sunt transformate în habitate naturale, modul în care acestea sunt transformate, modul în care animalele le folosesc, modul în care flora îl locuieşte. Acest lucru este unic şi nu poate fi găsit în altă parte”, a adăugat Denys Vishnevsky. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici