Cesare Battisti, unul dintre cei mai zeloşi terorişti din „Anii de plumb” ai Italiei, a recunoscut, pentru prima dată, crimele pe care le-a comis în anii 1970

Fostul terorist italian de stânga Cesare Battisti a recunoscut, pentru prima dată, responsabilitatea pentru patru crime comise în anii 1970. Bărbatul le-a cerut iertare familiilor victimelor, relatează The Guardian.

21202 afișări
Imaginea articolului Cesare Battisti, unul dintre cei mai zeloşi terorişti din „Anii de plumb” ai Italiei, a recunoscut, pentru prima dată, crimele pe care le-a comis în anii 1970

O imagine cu un atentat de pe o stradă din Italia anilor 1970.

În prezent, Cesare Battisti (64 de ani), unul dintre cei mai zeloşi terorişti de stânga din Italia anilor 1970, se află în spatele gratiilor, unde săvârşeşte o condamnare la închisoare pe viaţă.

Battisti a fost condamnat în ianuarie 2019, după ce a fost arestat în Bolivia, în cadrul unei operaţiuni de amploare la care au participat forţe de securitate braziliene şi italiene.

„Sunt conştient de faptele mele. Le cer familiilor să mă ierte”, le-a declarat fostul terorist procurorilor, potrivit cotidianului britanic.

Cesare Battisti a fost membru al grupării teroriste „Proletari înarmaţi pentru comunism”, organizaţie activă în „Anii de plumb”, cum a răms consemnată în istorie perioada anilor 1960-1980, în care Italia devenise scena confruntărilor dintre mafie, Brigăzile Roşii, grupări neofasciste şi personaje din interiorul serviciilor secrete.

În anii 1990, Battisti a fost condamnat în absenţă de către tribunale italiene pentru comiterea a patru crime. Italianul evadase din închisoare în 1981, după capturarea sa din 1979, şi a stat ascuns ani de zile în Franţa şi Mexic.

Aceasta a fost perioada în care Cesare Battisti a început să „cocheteze” cu literatura, devenind autor de romane poliţiste, pentru ca în 2004 să fugă din nou de poliţie, de data asta în Brazilia.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici