Cetăţenii din Ecuador, chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale şi parlamentare

Cetăţenii din Ecuador sunt chemaţi la urne, duminică, în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, favoritul scrutinului prezidenţial fiind Rafael Correa, un politician de stânga.

109 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii din Ecuador, chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale şi parlamentare

Cetăţenii din Ecuador, chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale şi parlamentare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat la putere de şase ani, acest economist în vârstă de 49 de ani ar urma să câştige din primul tur un nou mandat, până în 2017, ultimul pe care i-l permite Constituţia.

Lider carismatic şi popular, Correa îl devansează net, potrivit sondajelor, pe bancherul conservator Guillermo Lasso, principalul rival din totalul de şapte candidaţi.

Alegătorii sunt chemaţi să îi desemneze şi pe cei 137 de membri ai Parlamentului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici