Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a fost criticat în urma anunţului său că va pleca din funcţie, se retrage acum din cursa pentru alegerile europarlamentare, afirmă surse citate de Politico.

732 afișări
Imaginea articolului Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare

Decizia vine cu câteva zile înainte ca liderii europeni să se întâlnească la Bruxelles.

Decizia surprinzătoare a lui Charles Michel de a candida la alegerile europarlamentare din iunie, care ar fi însemnat eliberarea postului cu câteva luni înainte de sfârşitul mandatului său, a provocat reacţii furioase din partea oficialilor UE, a diplomaţilor europeni şi a Parlamentului, scrie Politico.

Oficialii au perceput anunţul său ca pe un semnal că acesta acordă mai multă importanţă viitorului său politic decât rolului său actual de şef al Consiliului European.

De asemenea, gestul lui Michel a sporit presiunea asupra liderilor europeni pentru a găsi un compromis în ceea ce priveşte funcţiile de conducere ale UE.

În cazul în care ar fi fost ales membru al Parlamentului European, ceea ce era foarte probabil dacă ar fi candidat, Michel ar fi trebuit să preia funcţia la jumătatea lunii iulie, deschizând uşa pentru premierul Ungariei, Viktor Orbán, de a prezida temporar reuniunile liderilor UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici