Primul magazin de băuturi alcoolice din Arabia Saudită va combate contrabanda făcută de diplomaţi

Primul magazin de băuturi alcoolice din Arabia Saudită va combate contrabanda făcută de diplomaţi, susţine un investitor saudit pentru CNBC.

466 afișări
Imaginea articolului Primul magazin de băuturi alcoolice din Arabia Saudită va combate contrabanda făcută de diplomaţi

Reglementarea cotelor de alcool pentru misiunile diplomatice este pusă în aplicare pentru a „combate comerţul ilicit cu produse alcoolice”, a declarat Centrul de Comunicare Internaţională al Arabiei Saudite prin intermediul unui comunicat.

În Arabia Saudită alcoolul a fost interzis în 1952, după ce un prinţ saudit în stare de ebrietate a ucis un diplomat britanic. Băutura este, de asemenea, interzisă în Islam, iar cea mai mare parte a populaţiei este practicantă din punct de vedere religios.

Asta nu a împiedicat alcoolul să intre în ţară. Ambasadele străine pot importa alcool în baza unor acorduri cu guvernul saudit, în timp ce unii diplomaţi au introdus băutura în regat în „genţile diplomatice” care nu pot fi inspectate.
Ulterior, sticlele sunt adesea vândute pe piaţa neagră.

„Toată lumea ştie ce ambasade vând băutură... unii dintre ei au făcut o întreagă afacere din asta, vânzând pe piaţa neagră la patru, cinci, chiar de zece ori mai mult decât preţul normal. A devenit ridicol. Guvernul a trebuit să facă ceva”, a declarat investitorul saudit pentru CNBC.

Noul magazin din Riad are reguli stricte. Autorizarea pentru intrare şi cumpărături trebuie validată printr-o aplicaţie şi cu aprobarea Ministerului saudit de Externe. De asemenea, achiziţiile sunt supuse unui sistem de cote lunare pentru fiecare persoană înregistrată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici