Ucrainenii l-au invitat pe preşedintele Chinei să participe la negocierile de pace din Elveţia

Ucrainenii l-au invitat pe preşedintele Chinei, Xi Jinping, să participe la un summit de pace alături de alţi lideri mondiali, a declarat principalul consilier al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Întâlnirea ar trebui să aibă loc în Elveţia.

4331 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii l-au invitat pe preşedintele Chinei să participe la negocierile de pace din Elveţia

Ucrainenii l-au invitat pe preşedintele Chinei să participe la negocierile de pace din Elveţia

Elveţia a fost de acord să gazduiască summit-ul, dar încă nu au fost stabilite locul şi data.

„Invităm cu siguranţă China să participe la summit, la cel mai înalt nivel, la nivelul preşedintelui Republicii Populare Chineze. Participarea Chinei va fi foarte importantă pentru noi. Ne implicăm partenerii noştri din lume, astfel încât ei să transmită părţii chineze cât de important este să participe la un astfel de summit”, a spus consilierul Igor Zhovkva, potrivit Sky News.

Experţii cred că implicarea Chinei în discuţiile de pace ar putea fi esenţială în încheierea războiului. Xi este unul dintre aliaţii cheie ai lui Putin şi opinia sa va cântări decisiv în decizia părţii ruse.

De asemenea, cele două ţări au întărit legăturile economice ceea ce ar constitui un alt motiv al Rusiei de a asculta părerea Chinei. După declanşarea războiului din Ucraina, Beijingul a rămas de partea Rusiei, dar liderii chinezi au spus frecvent că integritatea teritorială a tuturor ţărilor trebuie respectată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici