Liber la cumpărat alcool în Arabia Saudită. Cine va beneficia de această măsură

Diplomaţii care nu sunt musulmani vor putea cumpăra alcool, iar măsura face parte dintr-o serie de reforme sociale introduse de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

968 afișări
Imaginea articolului Liber la cumpărat alcool în Arabia Saudită. Cine va beneficia de această măsură

Diplomaţii care nu sunt musulmani vor putea cumpăra alcool în Arabia Saudită

Arabia Saudită intenţionează să permită pentru prima dată vânzarea de băuturi alcoolice diplomaţilor nemusulmani, au declarat două surse familiare cu chestiunea, sub protecţia anonimatului. Alcoolul „va fi vândut unor diplomaţi nemusulmani”, care, până acum, îl puteau obţine doar importându-l prin „punga diplomatică”, a spus una dintre surse.

Vânzarea băuturilor alcoolice a fost interzisă prin lege în Arabia Saudită din 1952, la scurt timp după ce unul dintre fiii Regelui Abdulaziz s-a îmbătat şi, într-un acces de furie, a ucis un diplomat britanic.

De ani de zile circulă zvonuri că alcoolul va fi permis din nou, ca parte a unei serii de reforme sociale introduse ca parte a programului Viziune 2030, al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, care include introducerea de cinematografe şi festivaluri de muzică cu bărbaţi şi femei.

O declaraţie a guvernului saudit afirmă că autorităţile vor introduce „un nou cadru de reglementare (...) pentru combaterea comerţului ilicit cu produse alcoolice primite de la misiunile diplomatice”.

Regulile în vigoare până acum nu permit celor 32 de milioane de oameni din Arabia Saudită să consumr băuturi alcoolice. Dincolo de a participa la recepţii diplomatice, aceştia îşi pot face singuri vin sau pot apela la piaţa neagră.

Conform legii saudite, sancţiunile pentru consumul sau deţinerea de alcool pot include amenzi, închisoare, biciuire publică şi deportare pentru străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici