Avionul prăbuşit în regiunea Belgorod. Putin susţine că armata ucraineană a doborât aeronava

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că avionul militar rus care s-a prăbuşit miercuri în apropierea graniţei cu Ucraina a fost doborât de armata ucraineană, fie intenţionat, fie din greşeală.

300 afișări
Imaginea articolului Avionul prăbuşit în regiunea Belgorod. Putin susţine că armata ucraineană a doborât aeronava

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

Moscova acuză Kievul că a doborât avionul Ilyushin Il-76 în regiunea rusă Belgorod şi că a ucis 74 de persoane aflate la bord, inclusiv 65 de prizonieri ucraineni. Kremlinul nu a prezentat dovezi. Ucraina nu a confirmat sau infirmat dacă a doborât sau nu avionul şi a contestat versiunea Moscovei cu privire la cine se afla la bord, informează Reuters.

"Nu ştiu dacă au făcut-o intenţionat sau din greşeală, dar este evident că au făcut-o", a declarat Putin, fiind primele sale comentarii despre prăbuşire.

"În orice caz, ceea ce s-a întâmplat este o crimă. Fie din neglijenţă, fie intenţionat, dar în orice caz este o crimă".

Ucraina contestă afirmaţia Rusiei potrivit căreia a fost avertizată în prealabil că un avion care transporta prizonieri ucraineni ar fi survolat regiunea Belgorod din sud-vestul Rusiei în acel moment.

Putin a declarat că avionul nu ar fi putut fi doborât din greşeală de armata rusă, deoarece sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au măsuri de protecţie pentru a preveni atacarea propriilor avioane.

Putin a precizat că rachetele lansate au fost cel mai probabil americane sau franceze, dar acest lucru va fi stabilit cu certitudine peste două-trei zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici