Chavez invită flota rusă în Caraibe

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că l-a autorizat pe omologul său de la Moscova, Dimitri Medvedev, să trimită flota rusă în largul coastelor Venezuelei în cadrul unei "vizite de prietenie şi de lucru".

20 afișări
Imaginea articolului Chavez invită flota rusă în Caraibe

Chavez invită flota rusă în Caraibe (Imagine: Mediafax/AFP)

"Rusia ne-a informat în privinţa intenţiei sale de a vizita Venezuela, adică flota rusă va trece prin Caraibe", a declarat Chavez în cadrul emisiunii televizate "Alo Presidente".

"I-am declarat preşedintelui (Medvedev): «dacă treceţi prin Caraibe, vă vom primi», a adăugat liderul de la Caracas.

Venezuela şi-a intensificat cooperarea militară cu Rusia prin intermediul unui program important de achiziţie de armament, printre care mitraliere Kalaşnikov, elicoptere şi avioane de luptă de tip Suhoi.

"Nu ne lipsesc multe lucruri, avem elicoptere, avioane de tip Suhoi şi vizăm achiziţia de submarine ruseşti pentru a supraveghea apele noastre teritoriale", a adăugat Chavez.

Declaraţiile sale survin pe fondul tensionării relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite din cauza crizei georgiene. Chavez şi-a exprimat sprijinul în favoarea Moscovei, acuzându-l pe preşedintele georgian Mihail Saakaşvili că este "o marionetă a Statelor Unite".

Chavez a avertizat, la începutul lunii august, Statele Unite să nu încerce să se apropie de coastele sale, lansând un avertisment Flotei a 4-a americane, relocată recent în Florida pentru a consolida prezenţa SUA în America Latină şi Caraibe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici