Chavez şi-a cerut scuze pentru că a numit-o pe Merkel descendentul lui Hitler

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a dat mâna cu cancelarul german Angela Merkel, vineri, şi şi-a cerut scuze pentru că a numit-o descendent politic al lui Adolf Hitler.

16 afișări
Imaginea articolului Chavez şi-a cerut scuze pentru că a numit-o pe Merkel descendentul lui Hitler

Chavez şi-a cerut scuze pentru că a numit-o pe Merkel descendentul lui Hitler (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am venit aici să mă lupt. Am fost încântat să dau mâna cu cancelarul german", a declarat Chavez la un summit al liderilor din America Latină şi Europa, desfăşurat în capitala statului Peru, Lima.

"I-am spus că îmi pare rău dacă am fost dur", a adăugat el, potrivit agenţiei oficiale din Peru, Andina. Cei doi lideri puteau fi văzuţi în fotografii în timp ce zâmbeau şi au dat mâna.

Merkel, politician conservator, a încercat să minimizeze conflictul înaintea sosirii la Lima.

În cursul acestei săptămâni, Chavez a făcut comentariile despre Hitler după ce Merkel a sugerat că liderul de stânga a provocat o deteriorare a relaţiilor dintre Europa şi America Latină.

Chavez îi insultă frecvent pe liderii conservatori, în special pe preşedintele american George W. Bush, pe care îl numeşte diavol.

În timpul unui summit de anul trecut din Chile, regele Spaniei i-a spus liderului socialist să tacă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici