"Chemical Ali" a fost înhumat în apropiere de mormântul lui Saddam Hussein

Ali Hassan al-Majid, supranumit "Chemical Ali", executat prin spânzurare, luni, la Bagdad, a fost înhumat marţi seară la Auja, în apropiere de mormântul fostului preşedinte irakian Saddam Hussein, iar mai multe zeci de persoane s-au strâns miercuri în faţa mormântului său.

59 afișări
Imaginea articolului "Chemical Ali" a fost înhumat în apropiere de mormântul lui Saddam Hussein

"Chemical Ali" a fost înhumat în apropiere de mormântul lui Saddam Hussein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul locotenent al lui Saddam, responsabil de moartea a mii de kurzi, a fost îngropat alături de cei doi fii ai lui Saddam, Udai şi Qussai, în exteriorul mausoleului unde a fost înhumat Saddam Hussein în 2006.

Auja este oraşul natal al lui Saddam Hussein, de unde provine şi clanul său.

La 17 ianuarie, "Chemical Ali" a fost condamnat pentru a patra oară la moarte, pentru masacrarea în 1988 a 5.000 de kurzi, în oraşul Halabja.

Văr primar al lui Saddam Hussein, el a fost, timp de peste 35 de ani, locotenentul său cel mai temut, gata de orice pentru a zdrobi până şi cea mai mică urmă de revoltă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici