China înlocuieşte serverele importate cu unele fabricate în ţară

China înlocuieşte serverele importate cu un brand fabricat local şi testat cu succes de o bancă de stat, parte a unei campanii a autorităţilor de la Beijing pentru creşterea securităţii informatice, scrie presa chineză.

298 afișări
Imaginea articolului China înlocuieşte serverele importate cu unele fabricate în ţară

China înlocuieşte serverele importate cu unele fabricate în ţară

Sistemul Tiansuo K1 al Inspur Group a înlocuit "în număr mare" servere importate, după testarea acestuia la o filială din Xinjiang a China Construction Bank, a declarat şeful de design al sistemului, Wang Endong, citat de publicaţia oficială a Partidului Comunist Chinez, relatează Bloomberg.

Sucursala băncii a început să testeze serverele în august 2010, iar din 2011 acestea sunt folosite pentru toate afacerile, înlocuind produsele IBM, a afirmat unul dintre şefii departamentului IT al China Construction Bank.

Tot mai multe sectoare ale economiei vor începe să utilizeze Tiansuo K1, inclusiv electricitate, petrol şi agricultură, scrie publicaţia chineză.

Guvernul de la Beijing analizează dacă dependenţa sistemului bancar de serverele IBM compromite securitatea financiară a ţării, în timp ce agenţii guvernamentale şi o bancă testează înlocuirea cu sisteme ale Inspur, a scris în mai Bloomberg, citând surse apropiate situaţiei.

Un reprezentant al IBM a declareat că grupul american nu are cunoştinţă despre o recomandare a guvernului chinez împotriva utilizării serverelor IBM în sectorul bancar.

IBM şi alte companii străine, precum Hewlett-Packard şi Oracle controlau 99% din piaţa serverelor în China înainte de apariţia Tiansuo K1, a scris publicaţia Partidului Comunist.

Tensiunile dintre SUA şi China privind securitatea informatică se află în creştere începând din luna mai, când procurorii americani au pus sub acuzare cinci militari chinezi pentru că ar fi furat secrete ale unor companii americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici