China limitează exporturile de petrol şi oţel către Coreea de Nord

Ministerul de Comerţ al Chinei a anunţat, vineri, că va limita exporturile de petrol, oţel şi alte metale către Coreea de Nord, în conformitate cu noile sancţiuni impuse de ONU în urma testării rachetelor şi programului nuclear al Phenianului, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1101 afișări
Imaginea articolului China limitează exporturile de petrol şi oţel către Coreea de Nord

China limitează exporturile de petrol şi oţel către Coreea de Nord

Decizia a fost luată după ce, în urmă cu o lună, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care să impună noi sancţiuni Coreei de Nord.

Sancţiunile impuse de China vor fi aplicate din 6 ianuarie. Anunţul urmează de asemenea şi hotărârii Phenianului de a relua discuţiile cu oficialii de la Seul.

Săptămâna aceasta, Guvernul chinez a declarat că va continua să respecte sancţiunile propuse de Naţiunile Unite, iar în noiembrie, China nu a exportat produse din petrol către Coreea de Nord.

Printre măsurile menţionate în rezoluţia din decembrie, ONU interzice aproape 90% din exportul de petrol rafinat către statul nord-coreean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici