China, nemulţumită din cauza unei declaraţii comune făcută la summitul G7 din Japonia

  • China se opune ferm declaraţiei comune G7 de la summitul organizat la Hiroshima
  • Ministerul chinez de externe s-a plâns organizatorului summit-ului, Japonia
  • Membrii G7 şi-au manifestat sprijinul deschis pentru Taiwan şi au propus demiliarizarea Mării Chinei de Sud
5891 afișări
Imaginea articolului China, nemulţumită din cauza unei declaraţii comune făcută la summitul G7 din Japonia

Sursa foto: Profimedia

Ministerul chinez de externe, prin purtătorul de cuvânt Wang Wenbin susţine că G7, fără a ţine seama de preocupările Chinei, a atacat-o şi a intervenit în afacerile sale interne, inclusiv în Taiwan.

China şi-a exprimat nemulţumirea puternică şi a depus reclamaţii dure la gazda summit-ului, Japonia.

Statele membre G7 au dezbătut în cadrul summitului situaţia din Taiwan, aflat sub teroarea provocărilor şi ameninţărilor constante ale vecinilor chinezi. Concluzia la care au ajuns în urma discuţiilor este că Marea Chinei de Sud trebuie demilitarizată şi au condamnat ferm atitudinea belicoasă a autorităţilor de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici