China oferă despăgubiri familiilor celor care au murit în timpul violenţelor din Lhasa

Autorităţile chineze vor oferi despăgubiri familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în violenţele din capitala tibetană Lhasa, iar persoanele rănite în timpul confruntărilor vor primi asistenţă medicală gratuită, relatează The Sunday Times în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului China oferă despăgubiri familiilor celor care au murit în timpul violenţelor din Lhasa

China oferă despăgubiri familiilor celor care au murit în timpul violenţelor din Lhasa

Potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă, fiecare familie care şi-a pierdut un membru în Lhasa va primi echivalentul a 18.000 de euro. Cei răniţi au de asemenea dreptul la asistenţă medicală gratuită.

În timpul violenţelor şi-au pierdut viaţa, potrivit surselor oficiale, 19 civili şi un poliţist. Guvernul tibetan din exil apreciază însă că în realitate au murit până la 140 de persoane.

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a lansat un apel la adresa comunităţii internaţionale, cerându-i să ajute la rezolvarea crizei din Tibet, şi a subliniat că este dispus să discute cu conducerea Chinei.

La rândul lor, mai multe state membre ale Uniunii Europene au respins posibilitatea boicotării Jocurilor Olimpice, care se vor desfăşura în această vară la Beijing, în pofida violenţelor înregistrate în Tibet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici