China prevede o întâlnire cu un reprezentant al lui Dalai Lama

Autorităţile chineze intenţionează să se întâlnească cu un reprezentant al lui Dalai Lama în următoarele zile, la cererea laureatului Nobel pentru Pace, a anunţat vineri agenţia oficială China Nouă.

20 afișări
Imaginea articolului China prevede o întâlnire cu un reprezentant al lui Dalai Lama

China prevede o întâlnire cu un reprezentant al lui Dalai Lama (Imagine: Mediafax Foto)

"Având în vedere cererile repetate formulate de Dalai Lama pentru o reluare a negocierilor, departementele vizate din cadrul Guvernului central vor participa la consultări cu un reprezentant privat al lui Dalai Lama în următoarele zile", a precizat agenţia, citând o sursă oficială anonimă.

Agenţia nu a oferit detalii suplimentare referioare la natura acestei întrevederi cu un emisar al liderului spiritual tibetan, şi nici cu privire la numele participanţilor.

Dalai Lama a salutat propunerea Chinei privind o întâlnire cu unul dintre reprezentanţii săi, pentru discuţii pe tema Tibetului, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al liderului spiritual al tibetanilor, aflat în exil în India.

Este vorba de "un pas în direcţia bună, deoarece numai întâlnirile directe pot duce la soluţionarea problemei tibetane", a declarat Tenzin Taklha, unul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Dalai Lama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici