China, "profund nemulţumită" după incidentul de la Cambridge

China a anunţat marţi că a informat Guvernul britanic despre profunda sa nemulţumire, după ce un pantof a fost aruncat în direcţia premierului chinez Wen Jiabao, luni, la Cambridge.

12 afișări
Imaginea articolului China, "profund nemulţumită" după incidentul de la Cambridge

Premierul chinez Wen Jibao susţine un discurs la Cambridge (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partea chineză a mai subliniat că relaţiile bilaterale nu vor avea de suferit din cauza acestui incident.

Preşedintele SUA, George W. Bush, a fost victima unui incident similar, la Bagdad, cu puţin timp înainte de încheierea mandatului.

"Partea chineză şi-a exprimat nemulţumirea profundă faţă de acest incident", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Jiang Yu, într-un comunicat.

"Partea britanică şi-a exprimat profundul său regret către partea chineză şi a spus că Marea Britanie va pedepsi această persoană potrivit legii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Faptele arată că acest răuvoitor care a comis acest act nu este acceptat de public şi nu va pune capăt dezvoltării unei relaţii de prietenie între China şi Marea Britanie", a mai spus el.

Citeşte şi:

Premierul chinez, atacat cu un pantof în Marea Britanie

Manifestantul care şi-a aruncat pantoful spre premierul chinez, inculpat

Un jurnalist şi-a aruncat pantofii asupra lui George W. Bush, la Bagdad

Procesul jurnalistului care a aruncat cu pantofii înspre Bush a fost amânat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici