China şi-a stabilit cel mai mic obiectiv oficial de creştere economică din ultimele trei decenii

China stabileşte cel mai mic obiectiv de creştere economică din ultimele decenii, în timp ce provocările se intensifică, relatează CNN.

964 afișări
Imaginea articolului China şi-a stabilit cel mai mic obiectiv oficial de creştere economică din ultimele trei decenii

China şi-a stabilit cel mai mic obiectiv oficial de creştere economică din ultimele trei decenii

Luând cuvântul în timpul uneia dintre cele mai importante adunări politice ale anului, premierul Li Keqiang a declarat că China va avea ca obiectiv o creştere a PIB-ului de aproximativ 5,5% în acest an. A doua cea mai mare economie a lumii a înregistrat o creştere de 8,1% în 2021, dar ritmul de expansiune a încetinit brusc în ultimele luni ale anului.

Responsabilii politici chinezi se confruntă cu provocări tot mai mari pentru a menţine creşterea constantă, în timp ce ţara se confruntă cu o criză imobiliară şi cu abordarea de toleranţă zero a Beijingului faţă de coronavirus. Consecinţele crizei din Ucraina ar putea, de asemenea, să încetinească creşterea prin majorarea preţurilor la materiile prime.

China îşi va asigura securitatea alimentară şi energetică şi va intensifica explorarea şi dezvoltarea petrolului, a adăugat Li. Beijingul va cheltui mai mult pentru apărare, vizând în acelaşi timp un deficit bugetar mai mic de 2,8%.

Reuniunea a început vineri cu o întâlnire a consilierilor politici de top ai Partidului Comunist. Sâmbătă, s-a reunit Congresul Naţional al Poporului - parlamentul ţării.

Pe primul loc pe ordinea de zi se află modul de menţinere a stabilităţii, în condiţiile în care preşedintele Xi Jinping încearcă să obţină un al treilea mandat la putere.

Reuniunea politică a fost, de asemenea, urmărită pentru orice semn că Beijingul se pregăteşte să relaxeze restricţiile privind Covid. Premierul Li a declarat sâmbătă că controalele vor continua să prevină cazurile intrate în ţară şi să abordeze focarele interne, dar China îşi va intensifica, de asemenea, studiul virusului şi va accelera cercetarea şi dezvoltarea de vaccinuri şi medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici