China şi Taiwan se pregătesc pentru cel mai puternic taifun din acest an

China îndeamnă pescarii să caute adăpost şi fermierii să accelereze recolta, în timp ce Taiwanul a suspendat exerciţiile militare anuale. Taifunul Doksuri s-a apropiat în spirală de Asia de Est.

598 afișări
Imaginea articolului China şi Taiwan se pregătesc pentru cel mai puternic taifun din acest an

China şi Taiwan se pregătesc pentru cel mai puternic taifun din acest an

Doksuri va fi probabil cel mai puternic taifun care va ajunge în China până acum în sezonul furtunilor din acest an, scrie Reuters.

China a scăpat la limită de taifunul Mawar, unul dintre cele mai puternice cicloane tropicale înregistrate în luna mai, care se îndrepta spre China, dar care ulterior a „virat” spre nord, spre Japonia, înainte de a se dispersa.

Doksuri este aşteptat să treacă pe lângă insulele slab populate din largul extremităţii nordice a Filipinelor până la mijlocul săptămânii, în timp ce vântul violent şi ploile abundente vor lovi Taiwanul la nord.

Autorităţile filipineze au ridicat deja nivelul de alertă de furtună în regiunea capitalei şi în zeci de provincii nordice şi au început evacuarea unor comunităţi de coastă aflate în calea furtunii.

Cu o viteză maximă a vântului de 223 km/h, Doksuri va atinge vineri China continentală, undeva între provinciile Fujian şi Guangdong, a anunţat marţi Centrul Naţional de Meteorologie din China.

Deşi se aşteaptă ca Doksuri să piardă din putere, se va face simţit în continuare în oraşele chineze dens populate, cu ploi torenţiale şi vânt puternic.

Fujian a ordonat tuturor bărcilor de pescuit în larg să se refugieze în cel mai apropiat port până miercuri la prânz şi le-a spus fermierilor să îşi recolteze orezul şi alte culturi care au ajuns la maturitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici