China va prezenta un avion de linie de producţie proprie la show-ul aviatic din Singapore

  • Singapore va găzdui, săptămâna viitoare, cel mai mare show aviatic din Asia, pentru prima dată de la sfârşitul restricţiilor de frontieră care au fost impuse de Covid.
  • Evenimentul e considerat foarte important pentru industria aviatică, în special pentru China, a doua piaţă aviatică din lume ca mărime.
748 afișări
Imaginea articolului China va prezenta un avion de linie de producţie proprie la show-ul aviatic din Singapore

China va prezenta un avion de linie de producţie proprie la show-ul aviatic din Singapore

Evenimentul va consemna prima călătorie în afara teritoriului chinez pentru primul avion de pasageri produs în China, aeronava cu fuselaj îngust C919 al COMAC.

În condiţiile în care cei doi producători de avioane dominanţi, Airbus şi Boeing, se străduiesc să îşi mărească producţia spre a satisface cererea de avioane noi, iar Boeing se confruntă cu unele crize, participanţii la salonul aviatic vor urmări modul în care Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) se poziţionează ca o alternativă viabilă, notează Reuters.

Mulţi din industrie avertizează că doar patru avioane C919 sunt în serviciu în China, că avionul este certificat doar de autorităţile de reglementare chineze şi că C919 se bazează pe lanţuri de aprovizionare internaţionale.

Cu toate acestea, autoritatea aviatică din China a declarat că va promova avionul la nivel internaţional în acest an şi va urmări certificarea Agenţiei pentru Siguranţa Aviaţiei din Uniunea Europeană (EASA).

,,Am observat o tendinţă în creştere a clienţilor care includ opţiunea C919 în evaluarea flotei lor", a declarat, potrivit Reuters, Adam Cowburn de la Alton Aviation Consultancy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici