Chişinăul şi Moscova dezmint furnizarea de dispozitive pentru combaterea protestelor

Ministerul de Interne din Rusia şi cel din Republica Moldova au dezminţit vineri informaţiile transmise de Kommersant, potrivit cărora Moscova a furnizat Chişinăului dispozitive speciale pentru combaterea protestelor, relatează Interfax în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Chişinăul şi Moscova dezmint furnizarea de dispozitive pentru combaterea protestelor

Chişinăul şi Moscova dezmint furnizarea de dispozitive pentru combaterea protestelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciul de presă al Ministerului rus de Interne a precizat că nu are informaţii privind trimiterea la Chişinău, la bordul unui aparat Il-76, a unor astfel de dispozitive. "Nu avem o astfel de informaţie", a declarat reprezentantul centrului de presă al ministerului.

O altă sursă a confirmat acest zbor, adăugând însă că nu are informaţii despre conţinutul respectivelor cutii descărcate. "Despre conţinut nu ştiu nimic", a precizat ea.

La rândul său, Ministerul de Interne din Republica Moldova a infirmat informaţiile despre primirea dispozitivelor speciale de prevenire a protestelor. "Ministerul de Interne nu are informaţii despre ce scrie presa, că avionul a aterizat la Chişinău (...)", a declarat secretarul de presă al ministerului, Alla Melek.

"Pot să spun că Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova are suficiente resurse tehnice şi de alt tip, precum şi echipament special pentru a apăra sistemul constituţional din ţară", a adăugat ea.

Publicaţia Kommersant informase că Rusia a furnizat Republicii Moldova dispozitive pentru combaterea protestelor care vor fi reluate vineri în capitala moldoveană, citând o sursă din cadrul aeroportului internaţional din Chişinău. Aceasta a declarat că, miercuri dimineaţă, pe aeroport a sosit un avion Il-76, "având la bord bunuri periculoase".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici