Christine Lagarde avertizează că revenirea lui Trump ar reprezenta "în mod clar o ameninţare" pentru Europa

Posibila întoarcere a lui Donald Trump la Casa Albă ar reprezenta o "ameninţare" pentru Europa, a avertizat preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

867 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde avertizează că revenirea lui Trump ar reprezenta "în mod clar o ameninţare" pentru Europa

"Dacă e să tragem învăţăminte din istorie, adică din modul în care a condus primii patru ani de mandat, este în mod clar o ameninţare", a declarat Lagarde joi, în timpul unui interviu acordat postului de televiziune France 2.

"Uitaţi-vă doar la tarifele comerciale, uitaţi-vă doar la angajamentul faţă de NATO, uitaţi-vă doar la lupta împotriva schimbărilor climatice", a adăugat ea. "Fie şi numai în aceste trei domenii, în trecut, interesele americane nu au fost aliniate cu cele europene".

Dar Lagarde nu crede că realegerea lui Trump va lăsa Europa singură în sprijinul acordat Ucrainei, deoarece "există o serie de membri ai Congresului SUA care sunt profund ostili războiului atroce pe care Rusia l-a purtat împotriva Ucrainei şi care vor continua să finanţeze şi să sprijine Ucraina".

Un alt oficial european trage un semnal de alarmă

"Trebuie să înţelegeţi că, dacă Europa este atacată, noi nu vom veni niciodată să vă ajutăm şi să vă sprijinim", i-a spus Trump preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în 2020, potrivit comisarului european francez Thierry Breton, prezent şi el la reuniunea din cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

"Apropo, NATO este mort şi vom pleca, vom părăsi NATO", a mai spus Trump, potrivit lui Breton. "Şi a adăugat: «şi, apropo, îmi datoraţi 400 de miliarde de dolari, pentru că nu aţi plătit, voi, germanii, ceea ce trebuia să plătiţi pentru apărare»", a spus Breton despre întâlnirea tensionată, relatează Politico.

"A fost un mare semnal de alarmă şi s-ar putea să revină", a spus Breton despre Trump. "Aşa că acum, mai mult ca niciodată, ştim că suntem pe cont propriu, desigur. Suntem membri ai NATO, aproape toţi, bineînţeles că avem aliaţi, dar nu avem alte opţiuni decât să creştem drastic acest pilon pentru a fi pregătiţi pentru orice s-ar întâmpla".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici