Christine Lagarde: Criptoactivele riscă să fie utilizate pentru evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a exprimat preocupare, marţi după-amiază, că, în contextul războiului din Ucraina, criptoactivele pot fi utilizate pentru evitarea sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei.

814 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde: Criptoactivele riscă să fie utilizate pentru evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

Christine Lagarde: Criptoactivele riscă să fie utilizate pentru evitarea sancţiunilor impuse Rusiei

"Criptoactivele mă preocupă cel mai mult în contextul crizei cu Rusia", a afirmat Christine Lagarde, potrivit cotidianului Le Figaro, la un forum pe tema inovării organizat de Banca pentru Soluţionări Internaţionale.

"Reprezintă criptoactivele o ameninţare? Da. Întrucât nu fac parte din sistemul bancar tradiţional, sunt utilizate ca mijloace de evitare a sancţiunilor decise de numeroase ţări împotriva Rusiei. Anumite companii ruse încearcă, în mod evident, să transforme ruble în criptoactive", a subliniat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, inclusiv la nivel financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici