Ciad: Trei ziarişti francezi şi patru stewardese spaniole, eliberaţi

Autorităţile din Ciad au eliberat duminică trei ziarişti francezi şi patru însoţitoare de bord spaniole, a anunţat avocatul unuia dintre jurnalişti, la scurt timp după sosirea la N'Djamena a preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, relatează Reuters.

3 afișări

"Sunt fericiţi, sunt liberi", a declarat avocatul Jean-Bernard Padare, adăugând că toţi cei şapte îşi recuperează obiectele personale de la tribunalul principal din capitală.

Alţi cetăţeni francezi şi spanioli rămân în custodie, fiind acuzaţi pentru răpire şi fraudă, după ce au încercat să transporte în Europa 103 copii africani .

La 25 octombrie, justiţia din Ciad a inculpat 21 de persoane, dintre care 17 europeni, care sunt acuzaţi de implicare într-o tentativă de răpire a peste 100 de copii şi riscă pedepse de 5 - 25 de ani de muncă silnică. Dintre cei nouă francezi inculpaţi, şase sunt membri ai organizaţiei Arche de Zoe şi au fost reţinuţi la 25 octombrie la Abeche, în estul Ciadului, în timp ce asociaţia se pregătea să-i îmbarce pe copii într-un avion care pleca spre Franţa.

Cei şapte membri spanioli ai echipajului, un pilot belgian - care transportase o parte dintre copii la Abeche - şi patru responsabili ocalitaea Tine, situată la graniţa cu Sudanul, au fost şi ei inculpaţi.

O parte dintre acuzaţi au fost audiaţi sâmbătă de un judecător de instrucţie, printre ei aflându-se şi preşedintele asociaţiei Arche de Zoe, Eric Breteau, care, conform unor surse judiciare, i-a disculpat pe cei trei ziarişti francezi şi pe membrii echipajului spaniol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici