Ciclonul Fani: Sute de mii de persoane au fost evacuate în India | VIDEO

Autorităţile indiene au început evacuarea a sute de mii de persoane şi au decis închiderea a două porturi de pe coasta de est a ţării din cauza apropierii ciclonului Fani, potrivit Reuters.

841 afișări
Imaginea articolului Ciclonul Fani: Sute de mii de persoane au fost evacuate în India | VIDEO

Sute de mii de persoane au fost evacuate în India din cauza ciclonului Fani

Autorităţile din statul Odisha au anunţat că au suplimentat numărul de echipaje de intervenţie în caz de urgenţă. „Facem tot posibilul pentru a-i informa pe cetăţeni în legătură cu acest ciclon şi pentru a-i muta pe cei mai vulnerabili către adăposturile special amenajate”, a declarat Bishnupada Sethi, Comisarul pentru situaţii de urgenţă al statului.

Porturile Paradip şi Visakhapatnam au fost închise. „Operaţiunile portuare din Paradip vor fi suspendate din această seară, iar toate vasele vor trebui să părăsească portul”, a anunţat S. K. Mishra, manager de trafic al portului Paradip.

Sezonul ciclonic începe în India în luna aprilie şi se încheie în decembrie. În această perioadă, furtuni puternice duc anual la evacuarea a zeci de mii de persoane, decese şi pagube însemnate.

Ciclonul Fani este unul de categorie medie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici