Cinci morţi în Arabia Saudită din cauza coronavirusului înrudit cu SARS

Cinci persoane au murit în ultimele zile în Arabia Saudită după ce au contractat coronavirusul înrudit cu SARS (Sindromul Respirator Acut Server), a anunţat în noaptea de miercuri spre joi Ministerul saudit al Sănătăţii.

251 afișări
Imaginea articolului Cinci morţi în Arabia Saudită din cauza coronavirusului înrudit cu SARS

Cinci morţi în Arabia Saudită din cauza coronavirusului înrudit cu SRAS (Imagine: Shutterstock)

Într-un comunicat publicat de agenţia oficială saudită SPA, ministerul a precizat că două persoane afectate de acest virus se află la terapie intensivă într-un spital din regat.

Cele cinci persoane au decedat în ultimele zile în provincia Al Ihsa, în estul regatului, a precizat ministerul, asigurând că "autorităţile au luat toate măsurile de prevenire necesare" pentru a împiedica propagarea virusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat în martie că un septuagenar saudit, care a contractat acest virus, a murit la Munchen.

În prezent, OMS nu dispune încă de suficiente informaţii pentru stabili modul şi sursa transmiterii coronavirusului.

Noul coronavirus - nCoV, în jargonul medical - a fost depistat pentru prima dată la jumătatea lui 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici