Cinci pompieri, LUAŢI OSTATICI într-o locuinţă din SUA. Atacatorul, împuşcat mortal într-un schimb de focuri - VIDEO

Un bărbat înarmat cu aparente probleme financiare a luat ostatici mai mulţi pompieri într-o suburbie a oraşului american Atlanta, fiind ulterior împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu poliţia, relatează postul CNN pe site-ul de Internet.

376 afișări
Imaginea articolului Cinci pompieri, LUAŢI OSTATICI într-o locuinţă din SUA. Atacatorul, împuşcat mortal într-un schimb de focuri - VIDEO

Cinci pompieri, LUAŢI OSTATICI într-o locuinţă din SUA. Atacatorul, împuşcat mortal într-un schimb de focuri

"S-a ajuns în punctul în care am considerat că vieţile (pompierilor) sunt în pericol imediat", a declarat miercuri seară purtătorul de cuvânt al poliţiei din districtul Gwinnett, Georgia, Ed Ritter. "Echipa SWAT a luat decizia de a intra şi a neutraliza situaţia".

Toţi cei patru pompieri ai districtului Gwinnett care fuseseră luaţi ostatici au suferit răni "superficiale" după ce autorităţie au folosit explozibili "pentru a distrage atenţia suspectului cu scopul de a intra în casă şi a rezolva problema", a explicat Ritter. Rănile acestora au fost rezultatul explozilor, nu ale focurilor de armă, iar toţi patru vor fi externaţi probabil în cursul dimineţii.

Un poliţist a fost împuşcat în incident, fără ca viaţa sa să fie în pericol, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, relatează postul CNN pe site-ul de Internet.

Luarea de ostatici a început în jurul orei locale 15:40, miercuri, când pompierii s-au deplasat la o reşedinţă din Suwanee, Georgia, "pentru un anumit tip de urgenţă medicală", a declarat Ritter. Patru ore mai târziu, acesta a transmis că autorităţile nu ştiau încă dacă apelul a fost pentru un "infarct fals" sau atacatorul chiar suferea de o afecţiune medicală.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri, Thomas Rutledge, a declarat că pompierii în cauză erau pregătiţi şi ca paramedici.

Vecinii au declarat că cinci pompieri au intrat în casă - o clădire cu două etaje - cu o targă, iar apoi un singur pompier a fugit afară după o jumătate de oră. Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri a explicat ulterior că acesta a fost eliberat pentru a putea muta maşina pompierilor din faţa casei.

După luarea pompierilor ostatici, atacatorul a început să facă cereri cu privire la casa în care se aflau, ce fusese confiscată şi urma să fie pusă în vânzare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici