Cine este eroul din Annecy? Un pelerin francez susţine că doar credinţa i-a dat putere să se lupte cu atacatorul

Un pelerin aflat într-un tur al catedralelor din Franţa a declarat vineri jurnaliştilor că doar credinţa sa catolică i-a dat puterea de a se lupta cu un bărbat care a înjunghiat patru copii într-un parc din Annecy, scrie Reuters.

949 afișări
Imaginea articolului Cine este eroul din Annecy? Un pelerin francez susţine că doar credinţa i-a dat putere să se lupte cu atacatorul

Sursa foto: Facebook / Catholic Arena

Supranumit de presă „eroul din rucsac” - „le héros au sac a dos” -, tânărul în vârstă de 24 de ani, care şi-a dat doar numele Henri, a declarat că se afla în apropierea unui loc de joacă atunci când l-a văzut pe bărbat atacându-i pe copiii aflaţi într-un cărucior, joi, în timp ce mama lor încerca să-i protejeze.

„A fost voia lui Dumnezeu că eram acolo şi am putut interveni”, a sugerat el.

„Tot ce ştiu este că nu am fost acolo din întâmplare. În drumul meu spre catedrale m-am intersectat cu acest bărbat şi am acţionat instinctiv. Era de neconceput să nu fac nimic”, a declarat studentul la filosofie şi management pentru CNEWS.

În imaginile video se vede cum acesta încearcă să îl blocheze pe agresor cu unul dintre cele două rucsacuri ale sale, îl urmăreşte pe bărbat până la locul de joacă şi aruncă unul dintre rucsacuri în atacator.

Catolicul a spus că a simţit o forţă puternică în interiorul său care l-a împins să acţioneze.

„M-am lăsat ghidat de providenţă şi de Fecioara Maria. Mi-am spus adio. Ei vor decide ce se va întâmpla”, a spus el.

Henri a spus că şi alţi tineri l-au urmărit pe atacator. „Am încercat să îl speriem şi să îi dăm de înţeles că nu poate face ceea ce vrea”, a mai spus el.

Poliţia a declarat că a arestat un refugiat sirian în urma atacului şi a declarat jurnaliştilor că suspectul purta însemne creştine.

Întrebat despre sugestia că atacatorul ar fi putut fi creştin, Henri a spus că nu are sens.

„Este profund necreştin să ataci persoanele vulnerabile. Întreaga civilizaţie creştină pe care este construită ţara noastră este un mesaj cavaleresc de a apăra văduvele şi orfanii. Cred că, dimpotrivă, ceva foarte rău îl poseda”.

Henri - care urmează să se întâlnească cu preşedintele Emmanuel Macron în cursul zilei de vineri - a declarat că a trebuit să revină asupra detaliilor macabre ale atacului în timpul unei declaraţii de trei ore date joi poliţiei.

„Acum am toate aceste imagini oribile în cap. Trebuie să încerc să le transform în ceva pozitiv”, a spus el.

El îşi va continua turul de câteva luni şi spera să le arate celor care îi urmăresc pe reţelele de socializare „cum frumuseţea catedralelor ne poate hrăni şi ne poate ajuta să facem ceea ce trebuie”.

„Datorită acestor evenimente, voi putea ajunge la mai mulţi oameni. Mulţumesc cerului”, a declarat el pentru televiziunea BFM.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici