Ciprul de Nord: Candidatul pro-Turcia, Ersin Tatar, a câştigat alegerile prezidenţiale

  • Naţionalistul de dreapta Ersin Tatar a câştigat alegerile prezidenţiale în nordul Ciprului controlat de Turcia.
  • Tatar, care este pro-Turcia şi doreşte ca insula mediteraneană să fie recunoscută ca având două state separate, a primit aproape 52% din voturi.
  • Adversarul său a fost preşedintele în exerciţiu, Mustafa Akinci, care a căutat reunificarea cu partea greacă a insulei.
864 afișări
Imaginea articolului Ciprul de Nord: Candidatul pro-Turcia, Ersin Tatar, a câştigat alegerile prezidenţiale

Ciprul de Nord: Naţionalistul de dreapta Ersin Tatar a câştigat alegerile prezidenţiale

Cipru este divizat din 1974, când Turcia a invadat nordul după o lovitură de stat militară susţinută de Grecia.

Insula a fost de atunci împărţită, cu treimea nordică condusă de un guvern turco-cipriot şi cu două treimi din sud conduse un guvernul recunoscut la nivel internaţional.

Autodeclarata Republică Turcă a Ciprului de Nord care are o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori - este recunoscută ca stat independent doar de Turcia, în timp ce restul lumii îl vede ca parte a Ciprului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care l-a susţinut pe domnul Tatar în timpul campaniei sale electorale, l-a felicitat pentru victoria sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici