Circa 10.000 de oameni au protestat în Finlanda faţă de afirmaţiile unui politician xenofob

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat, marţi după-amiază, în centrul oraşului Helsinki pentru a protesta faţă de populism, după o declaraţie xenofobă făcută de un politician naţionalist, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

194 afișări
Imaginea articolului Circa 10.000 de oameni au protestat în Finlanda faţă de afirmaţiile unui politician xenofob

Circa 10.000 de oameni au protestat în Finlanda faţă de afirmaţiile unui politician xenofob (Imagine: Twitter)

"Visez la o naţiune puternică şi curajoasă care să învingă coşmarul multiculturalismului, un fenomen urât al zilele noastre", a declarat sâmbătă parlamentarul Olli Immonen, membru al formaţiunii naţionaliste Adevăraţii Finlandezi.

În replică la declaraţia controversată, circa 10.000 de persoane au manifestat marţi după-amiază la Helsinki.

Protestatarii au denunţat atitudinea populistă a politicienilor de extremă-dreapta, pledând pentru o Finlandă multiculturală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici