Circa 2.800 de civili irakieni, ucişi în incidente violente în 2009

Anul 2009 a fost cel mai puţin sângeros înregistrat în Irak de la declanşarea operaţiunilor americane, bilanţul anunţat de autorităţi fiind de 2.800 de civili irakieni ucişi în incidente violente, conform unui bilanţ realizat de AFP pe baza statisticilor oficiale.

13 afișări
Imaginea articolului Circa 2.800 de civili irakieni, ucişi în incidente violente în 2009

Circa 2.800 de civili irakieni, ucişi în incidente violente în 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În luna decembrie, au fost înregistrate 367 de victime în incidente violente - 306 civili, 48 de poliţişti şi 13 militari -, cărora li se adaugă 46 de insurgenţi.

Numărul răniţilor înregistrat în ultima lună a anului trecut a fost de 1.288, conform datelor furnizate de Ministerele Sănătăţii, Afacerilor Interne şi Apărării, compilate de AFP.

Statisticile oferite de autorităţile irakiene sunt însă mult inferioare celor anunţate de organizaţia neguvernamentală independentă Iraq Body Count, care a anunţat joi că în 2009 au fost ucişi 4.497 civili irakieni.

Pe parcursul anului trecut, în Irak şi-au pierdut viaţa 150 de militari americani, faţă de 314 în 2008 şi 904 în 2007.

În total, 4.371 de militari americani au murit în Irak de la declanşarea operaţiunilor militare, conform unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor site-ului independent icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici