Circa 20 de mascaţi au pătruns în sediul Naftogaz

Circa 20 de bărbaţi purtând cagule şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au pătruns, miercuri, în sediul companiei publice ucrainene Naftogaz, din centrul Kievului, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei, Valentin Zemlianski.

14 afișări
Imaginea articolului Circa 20 de mascaţi au pătruns în sediul Naftogaz

Circa 20 de mascaţi au pătruns în sediul Naftogaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bărbaţii sunt în faţa biroului directorului adjunct al Naftogaz, Igor Didenko", a declarat el, fără a putea preciza care este obiectivul acestor persoane.

Suspecţii au pătruns în sediul Naftogaz în jurul orei locale 12.30 (12.30 ora României). "I-au agresat pe agenţii de pază şi par să blocheze unele birouri, în special cel al fostului director adjunct Igor Didenko", explică Zemlianski.

Deocamdată nu se ştie care este obiectivul acestor persoane. "Nu a fost formulată nicio revendicare", a spus purtătorul de cuvânt.

"Bănuim că sunt membri ai serviciului special Alfa", afiliat serviciului de securitate SBU, subordonat preşedintelui Viktor Iuşcenko, adaugă oficialul citat.

"În cursul zilei de marţi au venit colaboratori ai SBU şi au încercat să confişte documente, inclusiv contractele semnate cu Gazprom", precizează purtătorul de cuvânt.

Biroul de presă al SBU încă nu a putut fi contactat.

Contractele între Gazprom şi Naftogaz au fost aprobate de premierul Iulia Timoşenko şi criticate de preşedintele Viktor Iuşcenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici