Circa 200 de persoane s-ar putea afla într-un hotel care s-a prăbuşit la Port-au-Prince

Circa 200 de persoane ar putea fi prinse sub dărâmăturile unui hotel din Port-au-Prince, care s-a prăbuşit în urma cutermurului violent de marţi din Haiti, a anunţat, miercuri, secretarul de stat francez pentru Cooperare, Alain Joyandet.

36 afișări
Imaginea articolului Circa 200 de persoane s-ar putea afla într-un hotel care s-a prăbuşit la Port-au-Prince

Circa 200 de persoane s-ar putea afla într-un hotel care s-a prăbuşit la Port-au-Prince (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ni s-a spus că hotelul Le Montana s-a prăbuşit. Se spune că în hotel se aflau 300 de persoane, dar numai 100 dintre acestea au reuşit să iasă, ceea ce ne îngrijorează foarte mult", a spus el.

Le Montana, situat pe înălţimile din zona capitalei, nu departe de sediul central al ONU, se numără printre cele mai luxoase hoteluri din Port-au-Prince.

Joyandet a declarat că nu dispune de informaţii privind numărul victimelor şi nu poate preciza dacă printre acestea se numără cetăţeni francezi. "Militarii ONU se mobilizează pentru a-şi coordona mijloacele şi a evita eventuale furturi de arme", a adăugat el.

În Haiti sunt înregistraţi circa 1.400 de francezi, dintre care 1.200 trăiesc la Port-au-Prince. "Circa 60 de francezi s-au refugiat la ambasadă, a cărei clădire a fost afectată de cutremur, ca şi reşedinţa ambasadorului", a precizat Joyandet.

"Prefecturile noastre din Martinica şi Guadeloupe sunt în alertă", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici