Circa 23.000 de persoane, infectate cu virusul gripei porcine în Mexic

Aproximativ 23.000 de persoane au fost contaminate în Mexic cu virusul gripei A (H1N1), un număr mult mai mare decât cel al cazurilor confirmate oficial în această ţară, potrivit unui raport publicat luni pe Internet de revista Science.

18 afișări
Imaginea articolului Circa 23.000 de persoane, infectate cu virusul gripei porcine în Mexic

Circa 23.000 de persoane, infectate cu virusul gripei porcine în Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul, redactat de celula de criză pentru pandemii a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care cuprinde în special Centrele americane de control şi prevenire a maladiilor (CDC), estimează la 23.000 numărul persoanelor contaminate în Mexic de virus, unde OMS a descoperit izbucnirea unei epidemii de gripă porcină în aprilie.

Potrivit ultimului bilanţ, numărul oficial al cazurilor confirmate în Mexic se ridică la 2.003, iar cel al morţilor la 56.

În Mexic, dar şi în restul lumii, "cazurile confirmate de A(H1N1) nu reprezintă decât o parte a icebergului", a precizat luni, într-o conferinţă de presă, Anne Schuchat, director adjunct interimar al sănătăţii publice în cadrul CDC.

În Statele Unite, de exemplu, statisticile furnizate de diferite state se referă numai la persoanele care au mers la un laborator pentru a face un test, a precizat Schuchat.

Marea majoritate a bolnavilor de gripă A(H1N1) şi-au revenit rapid şi nu simt nevoia să facă testele. Astfel, acestea nu sunt contibilizate de CDC, a explicat aceasta.

Raportul a fost postat online înainte de a fi publicat în revistă, joi, întrucât conţine "informaţii relevante pentru sănătatea publică", potrivit revistei Science.

Statele Unite înregistrează 2.600 de cazuri confirmate în 43 de state şi trei persoane decedate, a precizat Schuchat. Un bilanţ furnizat în cursul dimineţii de CDC menţiona 2.618 cazuri în 44 de state.

"Este ceva mai puţin decât s-a anunţat anterior întrucât am exclus câteva cazuri", a precizat aceasta.

În plus, "mai multe state nu au transmis raportul la sfârşitul săptămânii şi aşteptăm o creştere a numărului de cazuri mâine (marţi)", a continuat aceasta.

Numărul cazurilor confirmate în Statele Unite a crescut cu aproapte 300 sâmbătă şi duminică, după ce a sărit cu peste 600 de vineri până sâmbătă.

În Canada, numărul persoanelor infectate de virus se ridica luni la 331, marea majoritate prezentând simptome benigne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici