Circa 8.500 de militari ruşi vor lua parte la exerciţii militare în apropiere de Georgia

Circa 8.500 de militari ruşi vor participa de la 29 iunie până la 6 iulie la importante manevre militare în apropierea frontierei cu Georgia, teatru al unui scurt război cu Rusia în august 2008, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării.

18 afișări
Imaginea articolului Circa 8.500 de militari ruşi vor lua parte la exerciţii militare în apropiere de Georgia

Circa 8.500 de militari ruşi vor lua parte la exerciţii militare în apropiere de Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În total, aproximativ 8.500 de militari, 200 de tancuri, 450 de blindate şi 250 de piese de artilerie vor participa la aceste manevre", a anunţat ministerul.

"În cursul acestor exerciţii, este prevăzută evaluarea nivelului de pregătire pentru luptă şi mobilizare a trupelor din regiunea de sud-vest" a Rusiei, subliniază ministerul.

Aceste exerciţii, intitulate Kavkaz-2009, au loc după zece luni de la războiul ruso-georgian care s-a soldat cu înfrângerea Georgiei, Tbilisi încercând atunci fără succes să reia prin forţă controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud.

Rusia a denunţat organizarea de exerciţii militare ale NATO şi aliaţilor săi în Georgia în mai, atenţionând că le va răspunde cu programul său de manevre Kavkaz-2009.

Aceste exerciţii au loc anual în Caucaz, o regiune instabilă din sudul Rusiei, iar în 2008 la exerciţii au luat parte aproximativ 8.000 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici